Idag tenkte jeg dele «oppskrift» på cake pops som jeg laget til barnevelsignelsen til Tobias (<– LINK). Disse passer perfekt til søte babyfester som babyshower, dåp, bursdager eller andre ting! Håper det kan være til inspirasjon og til fristelse!

Cake pops er VELDIG godt, veldig enkelt og veldig søtt. Det består av noen punkter: Kakerester, krem/frosting/syltetøy el.l., sjokolade og pynt. Så er det det bare fantasien som setter grenser! :) De er enkle å lage, men tar LITT tid – men det er pga ventingen når de må stå kaldt. Jeg har lagt ut en annen versjon tidligere (egentlig bare med annen pynt og «krem» – men den finner du HER).

Du trenger:

★ Kakerester (jeg bruker alltid en pose Toro lyse muffins)
★ Bringebærsyltetøy (Ca 1/3 av en squeezyflaske brukte jeg)
★ Vaniljesaus (2-3 ss)
Papirsugerør
★ Hvit kokesjokolade (ca 3-4 plater)
★ Matfett
★ Vintage kakestrøssel
(Jeg bestilte mitt på ebay og brukte ca 1,5 boks på mine)

FREMGANGSMÅTE

★ Start med å skaffe deg «kakerester«. Du kan absolutt bruke rester fra kaker du har hatt tidligere, alle slags mulige kakerester, men jeg bare elsker smaken som blir med toro sine lyse muffins. De er laget på 1-2-3 og man trenger ikke legge masse tid i å lage muffins fra bunn for å så «ødelegge» dem. Jeg liker lettvinte løsninger!!

★ Når du har kakerestene smuldrer du dem så smått du kan. Du kan gjøre det for hånd, men jeg bruker alltid kenwoodmaskinen og da er det veldig fort gjort.

1

2

★ Så tilsetter du ingredienser som skal binde smulene sammen til en tykk «deig». Tidligere har jeg brukte vaniljekrem, men nå tok jeg litt bringebærsyltetøy og litt vaniljesaus og det ble veldig godt. Man kan også bruke f. eks frosting, kakefyll osv. Jeg har ikke eksakte mål på det jeg brukte, man må bare prøve seg frem til man får en «klump» med deig. Jeg brukte ca 1/3 av sqeexyflasken + 2-3 ss vaniljesaus.

3

★ Så skal dere starte å lage/rulle kuler av den deigen du har laget. Dersom de detter fort fra hverandre bør du tilsette litt med syltetøy f. eks. For å få popsene like store har jeg investert i en cookiescoopskje (isskje) fra Wilton. Jeg kjøpte min på Kitchen.

4 5

★ Når alle kulene er ferdig rullet setter du dem i fryseren i minst 30 minutter. Da blir de stive slik at det blir lettere å plassere sugerørene. Jeg bruker alltid fargerike sugerør fra Partydesign. De finnes i  store og små størrelser, og man kan enten klippe de lange i to, beholde de lange eller bruke de korte sugerørene de har.

6

★ Smelt litt sjokolade i mikroen eller over et vannbad.
Denne gangen brukte jeg hvit kokesjokolade, fordi det ser jo absolutt veldig søtt og bra ut, siden den er lys. Personlig så er jeg ikke så glad i hvit sjokolade generelt, så jeg foretrekker heller lys kokesjokolade eller melkesjokolade. Men det er smak og behag! Ble godt allikevel altså!! :)

★ Dupp tuppen på sugerøret ned i sjokoladen, og deretter ned i kakepopskulen.

7

★ Når alle har fått et sugerør setter du dem kaldt igjen i fryseren i 2 timer.

8

★ Når tiden nærmer seg slutten smelter du mer sjokolade. Tilslett litt matfett slik at sjokoladen blir litt tynnere og ikke så tykk. Da er den lettere å påføre.

★ Finn frem kakestrøssel. Som sagt bestilte jeg de små vintagefargede kulene på ebay, og de større kjøpte jeg på Kiwi, men det var veldig få i boksen av dem. Personlig liker jeg best smaken av tutti frutti strøssel, men det er også smak og behag. Man kan jo bruke hva som helst til å pynte med! Google cake pops så finner dere fantastisk mye inspirasjon.

9

Supersøtt??

10

★ Ta en og en cake pops. Dupp den først i sjokoladen og vent litt slik at sjokoladen får dryppet overflødig av sjokoladen av seg. Ikke vent for lenge slik at du ikke får festet strøsselet. (PS! Min erfaring er at hvit sjokolade stivnet fortere enn kokesjokolade)

★ Dupp deretter popsen i strøssel slik at hele popsen blir dekket av kakestrø.

12

★ VIPS så er cake popsen ferdig!!

13 14

Man kan fint fryse kake pops! Jeg legger dem forsiktig i en tett kakeboks eller bolle med lokk og fryser dem. De er enkle å ta opp en og en og tiner fort! Farlig godt å ha liggende! Litt av strøsselet detter naturlignok av når de oppbevares, men men!

15

Når jeg serverte dem på kakebordet i barnevelsignelsen knøt jeg på en liten sløyfe av silkebånd rundt papirsugerøret for en ekstra pynt. De kan også plasserer i små muffinsformer for ekstra dekorasjon. Mange muligheter!

Trur jammen jeg må laget meg ett nytt parti igjen snart?

Over ser dere bilde fra kakebordet i barnevelsignelsen. Dere som ikke har lest de andre innleggene fra dagen til Tobias… Dere finner dem her;

★ Innlegget fra den store dagen
★ Festbordet
★ Pynten i lokalet
★ Kakebordet
★ Gavene

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...