Som jeg har fortalt tidligere var jeg så heldig å få lov å være forlover for min gode venninne Ida som på lørdag fikk sin drømmeprins; Johannes. Det var utrolig ærefult og et stolt oppdrag å bli valgt som forlover. Jeg har vært det en gang før, og det en veldig koselig oppgave.

Vi hadde lyst til å gi brudeparet en gave som betydde noe og som de fikk bruk for det første året som mann og kone. Jeg sjekket en god del tips her og der på nettet og lest på en del blogger og forum; tilslutt landet jeg på å lage en koffert med «førstehjelp for ekteskapet». Dette er altså ikke «min patent» men jeg laget min versjon! Det var jo i utgangspunktet ment for moro skyld, men så flettet v inn hovedgaven i denne.

Vi ble tilslutt veldig fornøyd med resultatet – og det slo veldig an både hos brudeparet og andre gjester. Her kommer det bilder og tips til hvordan man kan lage en slik koffert.

1

Jeg kjøpte en helt vanlig stor hvit koffert fra Panduro. Ville ha den litt stor slik at jeg fikk plass til litt mange ting inni der. På panduro kjøpte jeg også de søte glassene som «medisinene» er – både de store og de små. Pynten kjøpte jeg litt her og der; på panduro, hobbybutikken på Brotorvet og litt hadde jeg fra før også.

2

I medisinglassene hadde jeg masse småsjokolader og smådrops. Jeg kjøpte inn knott, nonstop, smågodt, gomp og litt slike ting som kunne se bra ut glassene. Så sorterte jeg dem etter farge, og la dem i glassene. Tilsammen ble det 7 store glass og 6 små glass + en del andre småtteri.

4

På hver ting som lå i kofferten laget jeg merkelapper selv. Jeg laget dem på word på mac’en også skrev jeg dem ut ved å bruke en vanlig printer. Arket jeg brukte kjøpte jeg på panduro og var en stor pakke med et papir som så litt «gammeldags» ut og som jeg kunne bruke hele veien så det ble et gjennomført tema. Jeg brukte ikke saks, men rev rundt teksten for å få det «slitte» utseende, også brukte jeg en brun stempelpute for å farge kantene med. Jeg limte dem på med et limpenn med «pute» som var lett å fordele på og da satt de med en gang. På lappene sto det «navnet på pillene», også sto det «bruksanvisning».

På de store glassene sto det følgende;

❤ Kinky-piller; «Piller som piffer opp et kjedelig sexliv. Bruker når romantikklyset er brent ned»
❤ Tålmodighetspiller; «Påfyll av tålmodighet. Brukes når ekstra tålmodighet er nødvendig i hverdagen»
❤ Anti-kakle-piller; «Piller til den snakkesalige ektefelles. Tas når den andre er sliten i ørene»
❤ Anti-mase-piller; «Piller for masete ektefeller. Kan også kombineres med ørepropper»
❤ Allergipiller; «… mot hybelkaniner og store klesvasker. Brukes de dagene man trenger å overse dette»
❤ Jeg-har-alltid-rett-piller; «Brukes i diskusjoner hvor man trenger å ha rett»
❤ Vitaminpiller; «For å gi et kickstart på husarbeidet. Brukes når allergipillene er brukt opp»

Og på de små sto det; Godhet, Forståelse, Tro, Enighet, Håp og Lykke.

5

Ellers i kofferten hadde jeg puttet en del andre artige ting;

Sokker; «Så ingen får kalde føtter»
Kortstokk; «I kjedelige stunder er det koselig å gjøre noe koselig sammen i stedet»
Krisekassa (penger); «Brukes i trange tider»
Komplimentboks (Love hearts); «Inneholder søte ord til oppmuntring og glede. Anbefales hyppig bruk»
Hører-ikke-propper (ørepropper); «Når man trenger litt pause og litt fred og ro»
Kjærlighet (… på pinne); «For de dagene man trenger litt ekstra kjærlighet»
Angre-spray – «Et spray brukes for å ta tilbake noe man har sagt»
Romantikklys; «Brukes for ekstra romantikk i hverdagen. Kan kombineres med kinky-piller»
❤ Smil – «Legger grunnlaget for gode dager»
❤ Ta-bort-middel; «Gir mulighet for å viske bort og glemme ting som er gjort eller sagt»
❤ Plaster; «For skrubbsår og sårede følelser»
❤ Graviditetstest; «Brukes ved overdose av romantikklys og kinky-piller»
❤ Såpebobler; «Noe å finne på når tiden går sagte. F. eks når man venter på svar på graviditetstesten»

6

// Hjerteboks // Krisekasse med lokk // Øreproppboks //

Noe annet som lå i kofferten var fire ulike kort.

❤ Time-out-kort; «Brukes i diskusjoner der det er behov for å ta en pause til å klarne hodet. Anbefalt brukt lenge før utvisningskortet vurderes.Varer så lenge behovet tilsier»
❤ Advarselkort; «Brukes ved behov dersom ektefellen utviser uakseptabel adferd. To gule kort gir ett rødt»
❤ Utvisningskort; «Brukes ved behov dersom ektefelles utviser grov uakseptabel adferd. Anbefalt bruk av angrespray og komplementboks dersom romantikklyset skal kunne brenne med det første. Utvisning i ett minutt pr år i alder»
❤ Bli-venner-igjen-kort; «Brukes etter større krangler og diskusjoner, når den ene ektefellen synes at det er på tide å bli venner igjen. OBS! En kan også velge å snakke sammen istedenfor å bruke dette kortet»

7

I lokket på kofferten hadde jeg skrevet litt info om kofferten, og om innholdet. (F. eks at det kun var godteri i glassene som kunne spises og ja… litt sånn generelt.

3

Jeg laget også en «lomme» som jeg fylte med 12 gavekort som ble hovedgaven fra oss. Vi ønsket å gi en gave som de kunne få glede av det første året som gift, og jeg fikk tipset fra ei venninne. For hver måned det kommende året er det en lapp med hva de skal gjøre. I tillegg fulgte det med en «pengepose» med penger og gavekort til hver måned + en større eske med ting til gavene. Dette var en veldig god idé synes jeg, og er veldig glad vi valgte å gi dem dette. Det er jo opp til hver enkelt hvor stort og dyrt man vil gjøre dette.

De ulike tingene vi valgte å bruke var;
Is og gårtur på Aker Brygge, piknikk i en park, rekeaften i Langesundsfjorden, gavekort på Egon-restaurant, roser til bruden fra brudgommen, massasjeolje, 3-retters middag hos oss, middag ute i det fri med bål og grillmat, aketur i Korketrekkeren, gavekort på kino, go cart, matlagingssett med kokebok, oljer og krydder.

Gavekortene laget jeg på dataen og printet ut på samme måte som lappene med medisinglassene.

8

Tilslutt kommer det to bilder av meg og verdens vakreste brud! #stolt

9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...