Takk for alle kommentarer og gratulasjoner på huskjøpet vårt på mandag! Vi er i ekstase – trenger ikke legge sjul på det. Vi føler virkelig at vi har kjøpt drømmehuset, og det er et hus vi har kjent langt inni hjerterota i flere uker nå! Tenk nå er det vårt, en drøm har gått i oppfyllelse! Det har vært en lang prosess med ufattelig mange tanker og vurderinger, fordi det er jo en stor avgjørelse. Når man kjøper nytt hus nå er det liksom for å bli boende til vi er «gamle og grå». Men det finner somregel ting man vil gjøre i huset av endringer slik at man får det til sitt eget hus og ikke bare et hus – men et hjem, og det blir vi å gjøre også! :)

Vi har vært kjempe fornøyd med huset vi har nå, men når man plutselig har to barn, så kjenner vi jo på det at vi trenger litt større plass nå. Også har det vært greit å hatt rekkehuset vi bor i nå som en start, og det har vært godt for oss å starte med dette. Vi har jo pusset opp alt i huset vi bor nå – opp til flere ganger, og vi har gjort det vårt og akkurat slik vi vil ha det. Jeg er jo kjempe glad i leiligheten og trives godt her, så det blir jo rart å selge også. Noen som vil kjøpe? :) ROP UT!

Vi har vært på tre visninger i huset, og hver gang vi har kommet dit har vi blitt lamslått av den gode stemningen og varmen i huset. Vi har følt en varme og en følelse av at dette ikke kun er et HUS – men et HJEM. Det har vært viktig for oss. Thea har også vært med å sett på det, og hun synes også det var stort og veldig fint. «Til og med tre etasjer» – går det i her hjemme om dagen. Det er ufattelig rart, og det er et stort steg vi har tatt. Når vi kjøpte nå ville vi kjøpe et stort hus, med god plass. Vi ville ha mulighet for å ha masse besøk og gjester uten å føle man går oppå hverandre. Vi ønsket gjesterom, mulighet for leilighet i kjelleren, en stor stue, kjøkken med spiseplass, stort vaskerom, stor gang med plass til å oppbevare x-antall barnehagetøy og vi ønsket plass hvor ungene kan leke uten at vi snubler i leker i resten av huset. Vi ønsket et hus med hage hvor ungene kan løpe ut uten at vi trenger å bekymre oss for at de går ut på hovedveien – og vi ønsket utsikt.

Og hva har vi fått nå? Nettopp dette! :)
Vi har vært på en del visninger i løpet av det siste halve året, og vi var i en skikkelig budkrig tidligere i høst hvor vi tilslutt måtte gi oss. Akkurat nå er jeg så klart veldig glad for at det ikke ble det forrige huset, men dette vi nå har kjøpt! :) Selvom det andre huset var litt mer «ferdig» – så har dette huset vi nå har kjøpt mye mer poteniale og på langsikt trur jeg vi kommer til å bli mye mer fornøyd med dette huset!

Vi tar ting litt etter litt – men vi skal pusse opp litt her og litt der etterhvert. Ikke fordi ting MÅ pusses opp, fordi vi er på ingen måte kjøpt et totalrenoveringsobjekt. Men det er småting vi vil gjøre for å få det enda mer vår stil og at vi kan være med å lage det til vårt hjem. Det er allikevel ingenting som haster og MÅ gjøres med en gang, fordi alt funker slik det er nå. Det som er førsteprioritert når vi overtar 1. februar er allikevel å lage kjellerleilighet som vi skal leie ut.

VIL DERE SE?

Vil dere være med meg på «visning»?

Vi fikk et HELT annet inntrykk da vi kom på visning. Ble veldig positivt overrasket og det var over all forventning. Man får ikke helt inntrykk av huset i sin helhet på bildene! Alle bildene er hentet fra prospektet!

Først kan jeg jo vise dere litt rundt på utsiden av huset?

Huset ligger på Stathelle her vi bor nå, litt lengre mot Langesund, samt litt lengre ned mot vannet som dere ser. Det er et hus på over 300 kvadrat (!!), altså tre ganger så stor plass enn det vi har her vi bor nå. Det vi falt mest for med huset var romfølelsen og plassen, det er luftig og god plass uansett hvor man er. Huset er i veldig god kvalitet, og de forrige eierene har vært nøye på hva de har brukt av materiell både innvendig og utvendig og de har vært utrolig flinke til å vedikeholde det – noe vi så klart er veldig glad for. Huset er over tre plan, hvor «hovedhuset» er i en etage, også er det i 3. etg både en stor loftstue og et «atelier» (hems). I kjellerene skal vi som sagt lage kjellerleilighet i tillegg er det der et stort vaskerom og fire store boder! På utsiden av huset er det garasje og carport i tillegg er det en stor hage og uteplass.

99_556623102_xl99_862440441_xl99_309661220_xl99_450341848_xl99_1984078513_xl99_2009944075_xl99_241558349_xl

Jeg kan bare virkelig se for meg barna løpe barbeint i gresse og høre barnelatter og barnegråt her! :)

På lang sikt kan det være vi maler huset i en lysere farge og oppgraderer uteplassen.
I hagen er det også en kjempe koselige utepeis som vi tenker å male hvit.

Huset ligger tre-fem minutter i gangavstand fra stranden og vi har nydelig havutsikt fra loftstuen og verandaen oppe.

99_121326004_xl99_43257256_xl

«PEISESTUEN»

Når man kommer inn hovedøren kommer man inn i et vindfang hvor det også er en liten do, før man kommer inn i en stor og romselig gang hvor det er plass til masse skaper og ytterklær. Jeg gleder meg!! Så er det en liten trapp på tre trappetrinn opp til hovedetasjen. Der kommer man først inn i en liten «peisestue» eller ja… en liten stue rett og slett, tvstue? Kosestue? Det er to stuer i hovedetasjen nemlig, og det er de store, harmoniske, doble, hvite dørene dere ser på bildet under som skiller disse to. Fra peisestuen går det da altså en dør inn til den store stuen, en dør inn til kjøkkenet også videre opp til soverommene, trappene og badet. I begge stuene er det en fantastisk herlig sjarm synes vi. De som bor der nå har jo en litt annen stil enn vi har – men jeg digger de gamle tremøblene de har der, og ikke minst alle de sjarmerende gamle «tretrauene» og kurvene de har. Veldig sjarmerende :)

99_1308459450_xl99_789067774_xl

«HOVEDSTUEN»

Så går vi da inn den fine, hvite, doble døren og kommer inn i storstuen. Her er det høyt under taket som dere ser – og det gir en magisk og harmonisk stemning. Jeg ser bare for meg julaften her, og gråter faktisk bare av tanken. Et STOR juletre og julemiddag langs det lange, store spisebordet og bare familietid, familiekos… Jeg dåner faktisk litt. De som bor der nå fortalte at når de pynter til jul må de stå på atelier å ta på stjernen på juletreet! :) Gjett hvor vi skal feire jul neste år?

99_1776979146_xl-1

Snur vi oss rundt og ser fra andre siden ser dere «atelier». Inngang til det er oppe i loftstuen ,også ligger det da over til stuen slik dere ser her. På atelier har vi tenkt å lage lekerom til ungene, det blir FANTASTISK. Vi må bare endre sprinklene der oppe! :) En annen ting vi kommer til å gjøre med en gang vi flytter inn er å pusse gulvene og male/lakke dem. Tar derfor VELDIG gjerne imot erfaringer og tips når det gjelder fremgangsmåte, farger og ja tips generelt :) Gulvet skal males både her i storstuen, i peisestuen og i gangene utenfor soverommene.

99_1671336660_xl99_194015955_xl99_203781328_xl99_1724289036_xl

KJØKKENET

På bildet over, ser dere til venstre inngangen til kjøkkenet. Det er altså en dør inn til kjøkkenet herfra, også da en fra peisestuen som jeg viste istad. Døren inn til kjøkkenet og den doble døren kan da lukkes igjen og vi kommer sikkert ikke til å bruke den store stuen hver dag – spesielt ikke om vinteren! :)

Men så kommer vi da altså inn kjøkkenet! Kjøkkenet er faktisk noe større i virkeligheten enn det ser ut som på bildet. Det føler jeg generelt det er i hele huset, bildene gir liksom ikke helt inntrykk, fordi det er faktisk større i virkeligheten – tro det eller ei. Men kjøkkenet ser iallefall også veldig greit ut, det er lyst og koselig. På langsikt kan det nok være vi fornyer dette, men det blir nok ikke før ungene blir større :)

99_1120505554_xlkjøkken99_1559290912_xl

SOVEROMMENE

I hovedetasjen er det altså fire soverom! Det blir da et rom til hver av ungene, ett til oss – og et gjesterom. Hvem som skal ha hvert rom er ikke fordelt enda. Alle soverommene er lyse og fine og i veldig god stand. Gulvene er også nye der og ikke samme som i stuene. Thea ønsker seg rosa rom, så det kan nok være hun får det ja! Ellers blir det ikke noen endringer på de rommene. Siden ungene får eget lekerom når vi flytter blir det herlig å ikke ha rommene sjokkfult av leker, men ha det som et soverom og et sted hvor de kan koble av og lukke seg vekk. JEG GLEDER MEG!!! WÆÆÆÆ!!! Nå ble jeg skikkelig gira her jeg satt, og det gikk opp for meg at vi skal flytte hit!!

Jeg er faktisk i ekstase og jeg føler meg utrolig heldig og lykkelig!
Det er uvirkelig – men en utrolig herlig følelse.

99_1094842752_xl99_1357927056_xl99_1556690898_xl99_1817928886_xl

HOVEDBAD

I hovedetasjen ligger det også et større bad. Inne på badet er det også et innbygd toalett. Vi hadde egentlig tenkt å pusse opp det med en gang, men har bestemt oss for å vente med det og heller priotere andre ting første omgang. Så kan vi heller ta badet etterhvert. Det funker slik det skal så det er ikke noe som MÅ gjøres! :) Kanskje vi maler innredningen – så hjelper det litt.

99_2119172405_xl

LOFTSTUEN

I gangen nede går det da dører inn til hvert av de fire ulike soverommene. Det går også en trapp opp og en trapp ned. Dersom man går opp trappen kommer man til en helt fantastisk loftstue. Den er lys, fin og utrolig romselig og koselig. Vi er faktisk ikke helt sikre på hva vi skal ha her oppe enda… (luksusproblem?). Vi har jo en ekstra stue nede hvor vi skal ha tv, også har vi jo eget lekerom til ungene. Men vi får se litt hva det blir det. Mulig det blir en tv-stue og kontor.

99_885196619_xl99_623069694_xl

ALELIER / LEKEROM

Til venstre for trappen over ser dere så vidt det er en dør helt til venstre på vei ut av bildet. Inn den døren er det inn til det de nå har som atelier. Konen som bor der nå har brukt dette som sitt fristed hvor hun har malt de flotteste malerier. På gulvene der er det «vegg-til-vegg-teppe» som det ikke har vært så farlig å søle maling på. Vi kommer nok til ha det der inntil videre – også bytte det ut etterhvert. Her blir iallefall ungene sitt lekerom! Det blir helt fantastisk for dem  å få så mye plass å leke på. Som dere ser er det da gelender ut mot stuen. Vi skal bytte ut det også, og heller ha stående gelender og ikke liggende slik det er nå. Med lille Mr. klatremus på 1,5 år så tørr vi ikke ta noen sjanser der for å si det sånn.

99_1990364467_xl

VASKEROM

Går man ned i kjelleren blir man nok en gang omgitt av god plass og masse rom. Rommet vi kommer til å bruke mest i kjelleren er jo vaskerommet! :) DET ER STORT!! Og det er fantastisk!! Nå har vi vaskerom på… 2 kvadrat ellerno? Det funker jo veldig bra – men det skal bli godt med enda større plass! Her kommer vi nok etterhvert til å innrede litt mer etterhvert med en del skaper og ting og tang.

99_71314601_xl-1

Ellers i kjelleren er det et verksted, to store oppbevaringsboder, en matbod også en stor gang.

KJELLERLEILIGHET

I den ene delen av kjelleren er det også to store rom, et bad og en gang. Dette skal vi lage til kjellerleilighet som vi skal leie ut. (Noen som trenger leilighet?) :) Det er rom der som skal bli stue, og det er soverom der. Det er også bad der, med badstue. Det vi skal gjøre er å lage et vindfang, sett opp en vegg som skiller av inn til oss. Vi skal også da rive ned en annen vegg slik at vi får laget et kjøkken. Trur det kommer til å bli en kjempe skjønn og fin leilighet!

99_1624636520_xl99_722392729_xl99_1833776245_xl

HVA SYNES DERE? :)

Er det rart vi er fornøyd? :)

★ ★ ★ ★ ★

PS! Ikke glem å sjekk ut dagens kalenderluke! De skjønne «cutiessettene».
Både rabattkode og giveaway! :) Perfekt julegave!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...