På lørdag var mine foreldre her for å hjelpe oss med kjøkkenet. Mamma disket opp med middag som vanlig – alltid noe godt, nytt og spennende. Vi spiste etter ungene hadde lagt seg, men dagen etter skulle vi ha rester. Jeg var ganske overbevist om at ungene ikke kom til å ville ha suppen, men kjære tid som de spiste. De forsynte seg begge to ikke mindre en… TRE ganger hver. De elsket den!! Det var gøy!! :) Jeg la ut en liten videosnupp på instagram og det var flere som ønsket oppskriften og mamma som skriver bloggen utenalt.com har gitt meg oppskrift og fremgangsmåte.

12

☆ 2,5 l vann
☆ 1 salt svineknoke
☆ 1 stor løk

☆ 4 gulrøtter
☆ 7-8 små poteter
☆ 1/3 middels kålrot
☆ 1/2 stor/1 liten søtpotet
☆ 1 gulbete (fra blandingspk)
☆ 1 hvitbete (fra blandingspk)
☆ 1/3 sellerirot
☆ 2 pastinakk
☆ 1 gul løk
☆ Litt purreløk/vårløk (for grønn farge)

☆ Salt, pepper
☆ Fersk timian

13

FREMGANGSMÅTE

☆ Kok svinekoken sammen med en stor, hel løk i ca. 1,5 time
☆ Ta knoken opp, avkjøl litt og rens av kjøttet og skjær det i små biter
☆ Ha kjøttet tilbake i kokekrafta og tilsett alle grønnsakene som også er skåret i små biter
☆ Kok videre i ca. 10-15 minutter, til grønnsakene er møre
☆Smak til med salt og pepper, samt fersk timian
☆ Server med brød/flatbrød

1114

NB! Jeg brukte grønnsaker som jeg hadde hjemme + kjøpte en blandingspakke med rotgrønnsaker (sellerirot, pastinakk og beter). Jeg brukte ikke rødbetene i denne pakken da de avgir så mye rødfarge. De er imidlertid gode å bruke i sjokolademuffins. MEN: det er fritt fram å velge hvilke grønnsaker, og hvor mange, man bruker. Alt blir bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...