Forrige helg var vi på besøk hos min mamma og pappa. Når vi er der spør de alltid hva vi vil ha til middag, og da bruker jeg alltid «bestille» ting som er veldig godt og som man kanskje ikke lager så ofte hjemme. Den ene dagen ble der derfor hjemmelaget blomkålsuppe med brokkoli. Jeg har laget mye posesupper med dette, så nå tenkte jeg mamma måtte vise meg en som var laget fra bunn av. Den ble AMAZING!! Servert sammen med bacon!

Denne har jeg planer om å lage opp en del av så den kan fryses og tas opp i små porsjoner når man trenger noe godt til kvelds eller middag på 1-2-3.

13234534_10156923608720254_631192032_o

DU TRENGER (Ca 5 porsjoner) 

☆ 13 dl vann
☆ 4 dl matfløte (vi brukte laktosefri)
☆ 1 ts salt
☆ 35 gram Fond «de chef» kyllingbuljong
☆ 0,5 brokkoli
☆ 1 stor blomkål
☆ 2 dl vann
☆ 5 ss hvetemel

SLIK GJØR DU

Kok opp 13 dl vann og salt, tilsett blad og stilker fra blomkål og brokkoli. La det trekke i ca 15-20 min. Ta opp stilkene og bladene fra vannet og tilsett nå brokkoli- og blomkålbuketter. Tilsett så matfløte og kok opp. Lag jevning av 2 dl vann og mel (rist/rør klumpfritt). Tilstett og la koke i 5-10 min. Smak til med fond/buljong og salt/pepper. Server med f. eks. bacon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...