annonse

For dere som har jenter i hus, eller egentlig bare barn generelt (Fordi her er Tobias like mye fan som Thea), så vil jeg tru at det er flere som har My Little Pony som en stor favoritt. Her ser barna ofte på det på tv, og hester generelt er noe som virkelig er blitt en «dilla på» her hjemme. My Little Pony handler om vennskap, vise godhet, generøsitet og latter. Det å være en god venn, være gavmild og vennlig og ikke minst; ha det gøy sammen med venner og familie er tema som absolutt er så utrolig viktig og veldig aktuelt hos oss (og sikkert mange andre?) om dagen.

Thea Emilie er nå snart ferdig med 2. klasse, og Tobias skal nå snart starte på siste året i barnehage, så det å lære barna å være en god venn er noe som er høyaktuelt hjemme hos oss om dagen. Vi synes det er superviktig å prøve å lære barna gode verdier, gode vaner, gode manerer og da ikke minst å være en god venn. For det er ikke til å stikke under en stol at det ofte kan bli litt «drama» når barn leker sammen. Jeg husker jo det fra jeg var liten selv, og jeg ser jo det hos begge barna også… Det er ikke så lett å alltid skulle bli enige, alltid snakke fint til hverandre og husk å være en god venn.

Thea er ei jente med mange følelser, mange tanker og mange ideer. Hun er full av omsorg for de rundt seg, men er ei jente med bein i nesa som vet hva hun vil. Hun er opptatt av at vi skal ha det bra, og hun ønsker ofte hjelpe til her hjemme. Hun er observant og ser ofte fort på oss når vi er slitne, eller har hatt en lang dag. Da er hun ofte raskt ute med å tilby seg å hjelpe oss. Hun kan komme med pledd å bre over oss på sofaen, spørre om vi vil ha massasje, eller hente drikke til oss i kjøleskapet. Hun er ofte på tilbudsiden og spør om hun skal legge Tobias, eller spør om vi vil at hun skal ta ut av oppvaskmaskinen.

Det viktigste jeg som mamma og vi som foreldre gjør for å lære barna å være en god venn er uten tvil å snakke med barna. Snakke med de når det oppstår situasjoner enten her hjemme eller når de leker med venner. Fortelle hvorfor andre kan bli lei seg og kanskje føler det slik de gjør, fortelle hva man kan gjøre for at andre skal ha det bedre, og lære de hvordan de kan unngå situasjoner som gjør at man begynner å krangle, eller blir uvenner – enten det er hjemme eller med venner.

Samtidig er det superviktig at vi som voksne er gode forbilder på hvordan man er gode venner. Være obs på hvordan vi snakker foran barna om andre, og generelt unngå å snakke andre personer ned. Det er ekstremt fristende og jeg har gått dypt i meg selv om dagen for å generelt bli flinkere til å være en god venn og ikke minst være et godt forbilde for barna. Jeg trur det er superviktig! De lærer utrolig mye av oss, og de fanger opp mer enn vi aner.

My Little Pony sin instagram finner dere enda om de ulike tingene man får i serien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...