Det er ingen tvil om at ammetåka er en reell situasjon! Mange opplever at ammetåka både starter tidlig og slutter sent. For min del trur jeg ammetåka startet for 8,5 år siden da jeg ble gravid med Thea, og den har ikke sluttet enda.

Som trebarnsmor, sykepleier, selvstendig næringsdrivende – i tillegg til kontrollfreak, støv på hjernen og listemani så er det ingen tvil om at jeg liker å ha orden i sysakene. Jeg elsker system, jeg elsker å ha kontroll og jeg har stort sett oversikt over hva ukene bringer, hvem som har bursdager, hva de skal få i gave, hvilke planer vi har, hvilke regninger som skal betales, om det er turdag i barnehagen eller de skal noe ekstra på skolen. Jeg fyller på klær i barnehagen og kjøper bleier når vi er tom for det. Jeg minner ofte Magnus på ting han skal, og personlig glemmer jeg aldri avtaler selv. Noen ganger føler jeg at jeg er hodet til alle fem har hjemme. Kort oppsummert har jeg stort sett alltid stålkontroll – helt til ammetåka slår inn…

… noe den gjorde forrige uke!

Det startet med av jeg fikk en telefon fra fysioterapauten. DA slo det meg at jeg skulle vært der med Tiril… akkurat da!

Så fortsatt det med at jeg oppdaget en full melkekartong i skuffen og ikke i kjøleskapet. Jeg var rakst ute med å begynne å kartlegge hvem av ungene eller Magnus som kunne finne på å sette den der… helt til jeg kom på at det faktisk var jeg som hadde brukt melken sist, og av en eller annen grunn hadde satt den fra meg nettopp der.

Så kom dagen da jeg leverte i barnehagen og barnehagepersonalet spurte Tobias om han var klar for å bli tatt bilde av. Og det slo meg at jeg for første gang på de åtte årene jeg har hatt barn, hvorav to av dem går på skolen og i barnehage; jeg hadde glemt fotograferingen. Panikken slo meg litt med det første, fordi jeg hadde jo ikke tenkt på det da vi dro hjemmefra i dag og kledd på han og ordnet han. Sveisen var heller ikke ordnet, noe vi bruker å gjøre på barnehagebilder. Jaja tenkte jeg, vi kommer vel kanskje ikke til å kjøpe dem i år heller… Det er faktisk ikke SÅ ofte vi har kjøpt dem siden vi tar såpass mange bilder selv.

… Men så fikk vi link til bildene, jeg logget meg på og smeltet helt. Det er akkurat slik gutten vår er. Tobias, Tobias, Tobias – du skjønne menneske som snart fyller 5 år. For bildene beskriver Tobias slik han er, hver dag. I vanlige klær, uten voks i håret – men en sprudlende, glad og omsorgsfull gutt.

Så i år, for første gang på lenge ble det barnehagebilder på oss.
Og jeg er glad for ammetåka kunne slå inn til noe positivt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...