Okai folkens, la oss være ærlige? Det er litt nye tider om dagen og jeg kjenner jeg har mange tanker rundt videre blogging, fremtiden og det som hører med. Det er snart sommerferie og etter sommeren kommer en høst: en ny høst. Jeg liker høsten, fordi jeg føler jeg får en ny start hver høst. Blanke ark og mulighet til å «gjøre det bedre det året her». Men så går året, sommeren kommer og jeg innser at jeg kanskje ikke har gjort det så mye bedre i år som året før allikevel? Selvom man ønsket og kanskje prøvde? Jeg starter i ny jobb i september og har valgt den jobben for å kunne få mer tid til å være hjemme og gjøre andre ting. Jeg har en 60% stilling fremover rett ved her vi bor og det frigjør mye tid for oss og gjør logistikken mye lettere. Jeg holder fortsatt på med Forever og skal fortsette med det, men mer konkret «spikret» i timeplanen fra høsten. Trur planlegging er nøkkelen. I tillegg har vi en stor vennekrets, mye familie, vi er aktive i menighet, jeg er blitt med i Mammabanden – og kalenderen er ganske fulle. Jeg går i mange prosesser om dager, veldig mange prosesser. Jeg tenker mye. Tenker mye på hvem jeg er som mamma, kone, venninne, kollega og som person først og fremst. Men også hvem er jeg som blogger? Eller som person i sosiale medier. Hvem er jeg? Hva vil jeg vise? Hva er hensikten min? Hva skal det gi leserne? Og hva skal det gi meg?

Vi har ekstremt hektisk liv. Ukene er stappfulle og vi har opplegg hver dag, ikke bare en avtale – men gjerne 2,3,4,5,6,7 – 10 ulike planer. Samtidig føler jeg at jeg ikke har noe å vise dere, samtidig som det kan være tiltak å ta med speilreflekskamera for å ta «perfekte bilder» til blogginnlegg. Jeg har nok kjent på en lite lettelse rundt å ikke måtte vise dere alt også det siste året. Jeg har kjent det har vært deilig å gå på tur fordi jeg VIL og ikke fordi jeg må ha noe å vise frem. Det har vært godt å ha filmkveld med barna fordi man ØNSKER det og ikke fordi man må blogge om hvor koselig vi har det. Samtidig som det har vært et savn også, å kunne dele oppskrifter, dele av hverdagen, dele prosjekter og det som opptar meg. Det er veldig merkelig, og hodet mitt vrir seg ang fremtiden. Jeg ønsker kvalitet, jeg ønsker å kunne inspirere gjennom bloggen, gjennom innlegg, ord og bilder. Bloggen heter jo «mer enn enn bare ord», og det er det jeg virkelig ønsker:  At bloggen skal være mer enn bare masse tekster og innlegg. Jeg vil at det skal ha en større mening, at andre skal bli inspirert på flere områder. Men så må jeg kanskje senke kravene? Trenger man bruke speilrefleks eller holder det kanskje med mobilen av og til? En annen side er jo at det vondt å vite og tenke på at det kan ligge ute negative ting om meg, mine valg og bloggen. Jeg takler sånne ting veldig dårlig, og det gjør vondt på innsiden å lese diskusjoner om andre på nett, ikke nødvendigvis om meg. Jeg synes det er skremmende at voksne mennesker kan sitte anonyme på forum å snakke ned andre mennesker – ikke bare meg nødvendigvis, men alle som blir snakket om og behandlet på den måten. At det finnes egne tråder på mange sider om offentlige personer… Men det er kanskje «baksiden» med det? Og ønsker jeg utsette meg selv for det?

Idag var jeg sekunder fra å slette hele bloggen. Sekunder! Men så måtte jeg tenke litt og jeg ble sittende å snakke med noen venner av meg på facebook og fikk lettet på hjerte. Jeg er så for og imot. Utlevering av barna, for og imot. Vi er i 2017, men hvor går grensa? Jeg la ut bilde av Tiril i går uten å tenke over at man kunne se rumpa hennes fadet i bakgrunnen. Jeg ble skremt av meg selv… At jeg ikke hadde tenkt over det da jeg la det ut. Jeg «så det ikke». Så bare det søte ansiktet hennes. Jeg har gått mange ganger igjennom bloggen og slettet innlegg. Innlegg jeg la ut for lenge siden, som er LANGT over det jeg synes er OK å legge ut om barna nå i dag. Det er prosesser hele veien, man må lære, kjenne på hva som er ok og hva som ikke er ok. Bloggen gir meg mange muligheter, det gir reklameinntekter og vi har fått mye gjennom bloggen noe jeg er utrolig takknemlig for. Men hvor går grensen på å dra barna inn i dette? For ja, man bruker kanskje barna som noen «reklameobjekter» noen ganger? Og synes jeg det er ok? Jeg kjenner, jeg grubler og jeg tenker så masse om dagen – og jeg prøver å finne ei vei som jeg, og som vi er komfortable med. Bloggen har jo gitt barna mye også? De årene vi har hatt barn har vi fått mye sponset, som har vært til stor fordel for barna. Og ikke minst inntektene vi har fått gjennom bloggen har gitt de en stabil hverdag og muligheten til at vi kunne kjøpe oss hus, bil og det de trenger… og helt sikkert litt til. Jeg trur ikke de hadde «lidd noen nød» om jeg ikke hadde hatt bloggen og den inntekten det har gitt meg. MEN det har uten tvil gjort at vi har kunne gitt de mer enn det som kanskje er vanlig, noe jeg er utrolig takknemlig for. Thea vet at jeg skriver blogg, og hun spør ofte om ikke jeg skal legge det ut på bloggen. Men om hun skjønner omfanget er en annen ting? Vi er i 2017, det er vanskelig å skjerme dem helt, og kanskje litt dumt? Fordi i den verden og tidsepoken de vokser opp kommer sosiale medier til å være en naturlig del av deres hverdag i alle år. Men det å lære seg nettvett da, og det å vite hva som faktisk er nettvett selv er ikke så lett alltid det heller?

Så sa hun ene venninnen min en idé til meg; «Men kanskje du skulle satt opp sånn, Mandag: oppskrift, Tirsdag: Interiørtips, Onsdag: Hverdagshendelse, Torsdag: osv osv». Også har jeg tenkt litt på akkurat det. At kanskje det en god plan? Å ha en mal, fordi da må jeg ikke «finne opp kruttet» hver dag? Også kan det være slik at hvis jeg ser jeg ikke rekker det en dag, så er det helt ok? Da er det ikke krise. Fordi slik følte jeg det før… at hvis ikke jeg rakk å blogge en dag sviktet jeg alle, og ja – man gjør kanskje det. Men hvis bloggen går på bekostning av andre ting i hverdagen som er viktigere, så tenker jeg at slik skal det ikke være?

Eller skal jeg bare droppe hele greia? Legge ned bloggen? Jeg står midt i mellom om dagen. Jeg har veldig mange argumenter frem og tilbake. For slik det er akkurat nå og har vært de siste månedene så fungerer det ikke, noe dere helt sikkert er enige om?

Som dere skjønner så grubler jeg litt…
Og trenger litt tid på å gruble og lande på hva jeg tenker om fremtiden.

PS! Ekstremt stygge kommentarer vil bli slettet – men kom gjerne med konstruktive tilbakemeldinger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...