Jeg vet ikke om det er fordi jeg per definisjon er blitt voksen? Eller bare fordi det er sykt godt – men jeg har fått sveledilla! Jeg håper alle her har smakt sveler? Hvis ikke har du en gylden anledning til å lage det nå fordi her kommer oppskriften på verdens beste sveler etter min mening, og jeg bruker alltid få kjempe gode sveler. Hvis du ikke har tid, ork eller lyst til å lage selv kan jeg gå god for minst tre plasser de serverer gode kvalitetssveler; Bastøferja, Meny på Oslo City og bakeriet på Brotorvet.

5 egg
2,5 dl sukker
1 toppet ts natron
 1/2 ts hornsalt
1 liter kulturmjølk
1 liter hvetemel
75 g smør

Pisk egg og sukker sammen, tilsett hornsalt og natron. Ha hvetemel og kulturmelk vekselsvis (viktig at det er vanlig kulturmelk for at de skal bli vellykket, ikke skummet eller kefir). Tilsett smøret tilslutt. La røren velle i ca 15 min før du steker.

Stek svelene på en steketakke eller i stekepanne. Bruke litt smør/stekefett/formfett i pannen. Stek på middels varme de svelene begynner å «boble». Snu og deretter stek på andre siden. Har du for sterk varme kan du risikere at svelene blir fort stekte rundt men rå i midten så rett temperatur er viktig.

Server de nystekte med et godt, salt smør og sukker, rømme og syltetøy eller deilig brunost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...